Nybrokyrkan i Falun söker en pastor/föreståndare till heltidstjänst.

Vill du arbeta tillsammans med oss?

210 medlemmar söker dig som kan inspirera, utveckla och stimulera vår tro i tjänst för Guds rike.

Vi söker Dig som vill vara med och leda ett församlingsarbete som är relevant och angeläget för alla åldrar och ta Nybrokyrkan in i framtiden. Vi ser till dig som person och de gåvor du har fått att tjäna församlingen.

Du som söker tjänsten

• Är erfaren och trygg
  • Är närvarande och engagerad
  • Vill samverka och vidareutveckla mötesplatser för alla åldrar
  • Kan skapa och bygga relationer och möta Faluns sociala och andliga behov
  • Är ordinerad pastor i Equmeniakyrkan

Församlingen vill och kan behöva

• Fortsätta utveckla gudstjänst- och andaktslivet i ett samspel mellan tradition och förnyelse
  • Ledas och utmanas i sin förmåga att möta lokalsamhällets sociala och andliga behov
  • Ledas och inspireras i utvecklingen av sommarkyrkan Gullnäsgården som en mötesplats.

Vi vill vara en växande församling, kvalitativt och kvantitativt.

Vi vill att alla i närsamhället ska känna till vår församling och vi vill vara en del av och påverka samhället i en positiv riktning.

Dalarna och Falun erbjuder ett rikt friluftsliv, vacker natur, varierat näringsliv med goda möjligheter för medföljande att få arbete då regionen växer för varje år. Det finns många stora och små arbetsgivare på orten och i närområdet såsom Högskolan, sjukhusen, Stora Enso, SSAB.

Vår vision är att: ”Nybrokyrkan vill vara en kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig, oss och världen”.

Om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse under 2018. Du kommer att arbeta tillsammans med en ungdomsledare, anställd vaktmästare, samt frivilligarbetare som sköter vissa administrativa uppgifter. Öppen förskola, smågrupper, kör, tonårsgrupp, scouter, söndagsskola är exempel på andra aktiviteter i församlingen vid sidan av gudstjänsterna.

Nybrokyrkan ligger i centrala Falun. Gullnäsgården några kilometer utanför stadskärnan ligger vid sjön Varpan och där har vi vår verksamhet från juni till mitten av augusti. Vi har sommarcafé, camping, rums- och stuguthyrning, badplats, grillplats och bollplaner.

Om ansökan

Sänd din ansökan (personligt brev och CV) till christer.lundgren@telia.com . Ansökan skall vara inne senast den 7/1 2018

För mer information: Vänd dig till Christer Lundgren på telefon 070-5186919, 023-20700 eller e-post christer.lundgren@telia.com